Русия нанесе най-малко четири ракетни удара по Киев тази сутрин след

...
Русия нанесе най-малко четири ракетни удара по Киев тази сутрин след
Коментари Харесай

Русия бомбардира масирано Киев и други големи градове

Русия нанесе минимум четири ракетни удара по Киев тази заран след месеци на релативно успокоение в украинската столица, съобщи " Москоу таймс ". Експлозиите бяха чути от публицисти на АП и наподобява са резултат от ракетни удари. В цялата страна е оповестена въздушна паника. 

10 ирански дрона камикадзе излетяха от Беларус и пресякоха границата с Украйна във Волинска област. Това съобщи губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в Телеграм. Командващият украинската войска Валери Залужни заяви, че по Украйна са изстреляни 75 ракети, обезвредени от Противовъздушна отбрана са 41.  

Карта на ударите по Украйна тази заран

Русия удря по " центровете, където се вземат решения " в Киев след детонацията на Кримския мост.  Една от ракетите падна на улица " Владимирская ", където се намира офисът на украинските служби за сигурност. Също по този начин наоколо е офисът на президента на Украйна, сподели Антон Геращенко, консултант на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на страната. По улиците горят коли. Използван е часът, в който хората отиват на работа. Бомбардирана е и детска площадка. Учебните занятия са прекратени - децата са закарани в бомбоубежищата. Според представителя на Държавната работа за изключителни обстановки Светлана Водолага вследствие на офанзивите против Киев има 5 починали и 12 ранени.

Съобщава се също за офанзиви в областите Лвов, Тернопол, Днепър, Хмелницк и Житомир. Киевското метро спря и приканват хората да се крият в него. В областите Киев, Лвов, Харков, Житомир са ударени уреди на електроцентрали.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за гърмежи в централния градски регион Шевченковски. Очевидец, представен от Ройтерс, оповестява, че над здания в центъра на града се вижда да се издига черен дим, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На 229 ден се пробват да ни унищожат и заличат от лицето на земята. Унищожават нашите хора, които спят у дома в Запорожие. Убиват хора, които отиват на работа в Днепър и Киев. Въздушната паника не стихва в цяла Украйна. За страдание, има починали и ранени. Моля, не напускайте убежищата. Погрижете се за себе си и околните си. Нека се държим и бъдем мощни ", написа украинският президент Зеленски.

Взривовете в Киев се виждат в директно включване по Би Би Си 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР